T-MA - A BRDSZ elektronikus hírlevele
Nyugdíjas tájékoztató, 2014. január
Tisztelt Nyugdíjas Kollégák!

Megkezdtük a harmadik évet azon az úton, melynek eredményeképpen – remélhetőleg – visszakapjuk eredeti jogosultságainkat. A Strassbourg-i Emberi Jogi Bírósága megkapta a kormány válaszát kérdéseire, a szakszervezetek által felkért jogászok reagáltak az abban foglaltakra, 90-95százalékban cáfolva az ott megfogalmazottakat.

A Bírósági döntés nincs határidőhöz kötve, így nem tudunk választ adni arra a kérdésre, hogy mikor születik meg az ítélet. Óvatos és derülátó vélemények szerint talán tavasszal, de ismerve a kormányzat rendvédelem iránti „szimpátiáját „ - számukra negatív döntés esetén – biztos fellebbezni fog a Brüsszeli bírósághoz. A Brüsszeli Bíróság gyakorlata az, hogy az esetek döntő többségében nem változtatja meg a Strassbourg-i Emberi Jogi Bírósága ítéletét és aránylag gyors döntéseket hoz.

Fentiek alapján fel kell készülnünk az eljárás további folytatására.

Kérünk minden nyugdíjas kollégát, hogy a tagdíjat (9600 Ft/fő/év)

2014. február 28-ig legyetek szívesek befizetni.

Számla szám: OTP: 11705008-22525570,

aki csekken szeretné befizetni, kérjük jelezze

a brdsz@brdsz.hu e-mail címen, vagy a 413-02-90-es telefonszámon.

Aki csoportos megbízással fizet, annak nincs további teendője.

Az érvényesítő matricát, csak a tagdíj beérkezése után van módunk kiküldeni!

Kérjük továbbá, hogy akinek időközben megváltozott a címe, vagy más elérhetősége, az jelezze felénk, mert e nélkül nem tudunk benneteket informálni az eljárás során esetlegese még felmerülő kérdésekről.

Budapest. 2014. január 07.

Üdvözlettel

BRDSZ Központi Iroda munkatársai