07.22.

Megjelent: 2018. július 22. vasárnap

Kevesebb pénzt küldene Magyarországra az Európai Bizottság. Megvágnák
Jelentősen csökkentené a Magyarországra jutó uniós forrásokat a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Bizottság. Ráadásul ez a pénz is veszélybe kerülhet, ha a kormány nem tesz valamit a korrupció ellen.
http://magyarnarancs.hu/belpol/megvagnak-111913

Negyven kórház bezár szeptemberben?
Eztán addig nyújtózkodhatnak, ameddig a fehér lepedőjük ér. Megszűnt a kórházak mentessége a szigorú gazdálkodási szabályok alól – ezt a HVG szúrta ki a minap.
https://24.hu/kozelet/2018/07/21/negyven-korhaz-bezar-szeptemberben/

Csúnya vége lehet, ha rövid pórázra fogják a kórházakat
Már szeptemberben több kórházra kitehetik a „betegellátás szünetel” táblát, ha a kincstár valóban érvényesíti a költségvetési intézményekre szabott regulát. Közben ismét gyűlik a kórházak adóssága, június végén már 35 milliárd forint volt.
http://nepszava.hu/3002266_csunya-vege-lehet-ha-rovid-porazra-fogjak-a-korhazakat

Kásler Miklós kormányközeli újságíróknak magyarázta el, mi mindent kell megszerelni az egészségügyben
Amit mi egészségügynek hívunk az tulajdonképpen betegségügy
https://zoom.hu/hir/2018/07/21/kasler-miklos-kormanykozeli-ujsagiroknak-magyarazta-el-mi-mindent-kell-megszerelni-az-egeszsegugyben/

Látvány és valóság – Betiltott hajléktalanság
Mindegy, hogyan, mindegy, hová, csak tűnjenek el. A Fidesz szemét bántja a szegénység. A hajléktalanok alkotmányi kiűzetése a közterekről nem több látszatintézkedésnél. De a kormány számára a látvány a lényeg, mert jóval olcsóbb, mint érdemi megoldást találni.
http://magyarnarancs.hu/belpol/latvany-es-valosag-112053

10 érdekes tény a görögdinnyékről, amit nem tudtunk
Nincs olyan gyümölcs, ami jobban megtestesíti a nyarat, mint a görögdinnye. Persze, cseresznye vagy barack is csak nyáron van, meg eper is, meg málna, de mégis, A Nyári Gyümölcs az a görögdinnye.
https://index.hu/i2/#http://sobors.blog.hu/2018/07/18/10_erdekes_teny_a_gorogdinnyekrol_amit_nem_tudtunk

Kiderült egy okosporszívóról, hogy tökegyszerű kukkolásra használni
A seprő bezzeg nem kémkedett utánunk. A csodálatos 21. századunkban minden eszközünk máshogy kémkedik utánunk. A Google többet tud rólunk, mint az anyánk; nem azt a képet látja, amit mutatni akarunk, hanem azt, ami az adatainkból, kereséseinkből, levelezésünkből összeáll. A héten mégis volt egy olyan kémkedős botrány, amire nem nagyon számított senki.
http://magyarnarancs.hu/masvalaki_problemaja/kiderult-egy-okosporszivorol-hogy-tok-egyszeru-kukkolasra-hasznalni-112514

 


 

07.23.

Megerősítették: jövőre 8 százalékkal nő a szakdolgozók bére
Az egészségügyi szakdolgozók esetében - a 2016-ban indult többlépcsős béremelés részeként - 2019 novemberétől további 8 százalékos emelésre kerül sor. Az államtitkár elmondta azt is, a költségvetés fedezetet nyújt valamennyi, a korábbi években megvalósult béremelési intézkedés továbbviteléhez is.
http://weborvos.hu/egeszsegpolitika/megerositettek-jovore-8-szazalekkal-no-a-szakdolgozok-bere-246936

Bővebben...:

07.22.

Kevesebb pénzt küldene Magyarországra az Európai Bizottság. Megvágnák
Jelentősen csökkentené a Magyarországra jutó uniós forrásokat a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Bizottság. Ráadásul ez a pénz is veszélybe kerülhet, ha a kormány nem tesz valamit a korrupció ellen.
http://magyarnarancs.hu/belpol/megvagnak-111913

Bővebben...:

07.21.

Brutális elvonás: megszűnhet a rendőrök túlóradíja, tömeges leszerelés várható
A B1 blognak névtelenül nyilatkozó rendőrök szerint lefeleződhet az utcán lévő rendőr állomány, miután megszűnik a rendőrök túlóra-pénze.
https://b1.blog.hu/2018/07/19/brutalis_elvonas_megszunhet_a_rendorok_tuloradija_tomeges_leszereles_varhato
https://zoom.hu/hir/2018/07/20/eltunnek-a-rendorjarorok-az-utcakrol-ha-megszunik-a-fizetett-tulora/
https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/14924-bardos-judit-lassan-semmi-visszatarto-ereje-nem-lesz-a-rendorsegnek

Bővebben...:

07.20.

Sokadszorra lóg a levegőben a közszféra drasztikus leépítésének lehetősége.
A versenyszféra most épp a hivatalnokokban látja a munkaerőhiány orvosságát, és nyilván a kormány is szívesen csökkentene kiadásokat, mert azok minden erőfeszítés ellenére folyamatosan csak nőnek az állam méretével együtt. A közszférában dolgozók szerint viszont a fejétől bűzlik a hal, a közigazgatás teteje az állami cégekkel együtt egyre csak burjánzik, míg a valódi közszolgáltatásokban dolgozókból valójában hiány van.
https://index.hu/gazdasag/2018/07/19/kozszfera_leepites_munkaerohiany_burokraciacsokkentes/

Bővebben...:

07.19.

Küzdelemre készülnek a nyugdíjfolyósítónál
Átverte a kormány az Államkincstár dolgozóit az 50 százalékos fizetésemelés ígéretével, jó, ha jövőre emelkedik a bérük. A szakemberek menekülnek vagy szakszervezetet alapítanak.
http://nepszava.hu/3001910_kuzdelemre-keszulnek-a-nyugdijfolyositonal

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában