07.19.

Megjelent: 2018. július 19. csütörtök

Küzdelemre készülnek a nyugdíjfolyósítónál
Átverte a kormány az Államkincstár dolgozóit az 50 százalékos fizetésemelés ígéretével, jó, ha jövőre emelkedik a bérük. A szakemberek menekülnek vagy szakszervezetet alapítanak.
http://nepszava.hu/3001910_kuzdelemre-keszulnek-a-nyugdijfolyositonal

Dilettáns ötlethalmaz az MNB közoktatás alakítására tett javaslatcsomagja
Az MNB elemeinek számos pontja rendszeridegen.Szakmailag érthetetlen. Súlyos károkat okozna.Fél évszázados visszalépést jelentene.
https://zoom.hu/hir/2018/07/18/dilettans-otlethalmaz-az-mnb-kozoktatas-alakitasara-tett-javaslatcsomagja/

Intő jel érkezett 2019-re - véget ér egy korszak Magyarországon
A legfrissebb LeadING HUBE indikátorok alapján a hamarosan nagyot lassíthat a gazdaság Magyarországon.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/leading-hube-prognozis-konjunktura-gdp-gazdasag-virovacz-peter-modell.666398.html

Így költi el jövőre az ország pénzét az Orbán-kormány
A családosok vagy a sportklubok kapnak több adókedvezményt? Az állami dolgozók vagy az idősek járnak jobban? Robbanhat-e a nyugdíjbomba? Átnéztük a 2019-es költségvetést, amelyre az áment pénteken mondják ki a kormánypárti képviselők.
http://hvg.hu/gazdasag/20180718_koltsegvetes_2019

Több százezer magyar nyugdíjas nyomorog: rengetegen 25 ezer forintot sem kapnak
2018 januárjában 1 997 898 volt azoknak a nyugdíjasoknak a száma, akiknek belföldre folyósította a Magyar Államkincstár az öregségi nyugdíjukat. Harmaduk havonta százezer forint alatti öregségi nyugdíjat kap, és több mint háromezren vannak, akiknek havonta kevesebb mint 25 ezer forintból kell gazdálkodniuk. És ez már a teljes ellátás, vagyis  tartalmazza az öregségi nyugdíj mellett folyósított kiegészítéseket is. De mégis hogy lehet a nyugdíj minimumnál is kevesebb nyugdíjat kapni? És hogy lehet ennyi pénzből megélni?
https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/tobb-szazezer-magyar-nyugdijas-nyomorog-rengetegen-25-ezer-forintot-sem-kapnak.1068354.html

Jegyezze meg a GV-971 nevet: úgy tűnik, ez a gyógyszer megállítja az Alzheimer-kórt
Hatékonynak bizonyult az enyhe vagy közepes Alzheimer-kór kezelésében a kínai kutatók által elkészített új gyógyszer. 21 év munkájába került, végül csak sikerült kifejleszteni.
http://hvg.hu/tudomany/20180718_alzheimer_kor_kezelese_gv_971_kinai_gyogyszer

Önkéntesek takarítanák ki a Szent János Kórház betegteraszát, de a vezetés rájuk sem hederít
A Facebookon terjed egy kép a kórház egyik áldatlan állapotban lévő betegteraszáról.
https://zoom.hu/hir/2018/07/18/onkentesek-takaritanak-ki-a-szent-janos-korhaz-betegteraszat-de-a-vezetes-rajuk-sem-hederit/

Szigorúan titkos kórházi fertőzések
A kórházi fertőzések hamarosan több halálos áldozatot követelhetnek Európában, mint a rák. Magyarország különösen veszélyeztetett a húsok kiugró gyógyszerszennyezettsége, a kórházi vizesblokkok elhanyagoltsága és a tények titkolása miatt. Korszakhatár lehet a kormány új rendelete? - teszi fel a kérdést a valasz.hu.
http://weborvos.hu/lapszemle/szigoruan-titkos-korhazi-fertozesek-246929

Kunetz Zsombor: Az orvoselit mindent meg fog tenni, hogy megmaradjon a hálapénzes rendszer
Dr. Kunetz Zsombor oxyológus szakorvos, egykori légimentő megunta, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem hajlandó elszámolni a költéseivel és olyat tett, amit előtte egyetlen orvos sem: addig perelte a szervezetet, amíg meg nem kapta a listákat
https://24.hu/belfold/2018/07/18/kunetz-zsombor-egeszsegugy/

Alkotmányellenes, hogy a raboknak háziorvos kell az államilag támogatott orvosi ellátáshoz
Sérti az alaptörvényt, hogy az Országgyűlés nem határozta meg, kinek kell aláírnia a fogvatartottak közgyógyellátásra jogosultságához szükséges orvosi igazolást a büntetés-végrehajtási intézetekben – írja az MTI az Alkotmánybíróság (Ab) szerdai határozata alapján.
https://index.hu/belfold/2018/07/18/alkotmanyellenes_hogy_a_raboknak_haziorvos_kell_az_ingyenes_orvosi_ellatashoz_kozgyogyellatas_alairas/

Pannonhalmi főapát: a jövő tétje az, hogy az egyházak megszólalhatnak-e kritikusan, vagy az állami finanszírozás miatt csendben maradnak
Pénzügyi értelemben függővé teszi az egyházakat a beruházások, és fejlesztések finanszírozása – mondta a Portfolionak adott interjújában Hortobágyi T. Cirill, Pannonhalma februárban kinevezett főapátja.
http://nepszava.hu/3002006_pannonhalmi-foapat-a-jovo-tetje-az-hogy-az-egyhazak-megszolalhatnak-e-kritikusan-vagy-az-allami-finanszirozas-miatt-csendben-maradnak

 


 

07.23.

Megerősítették: jövőre 8 százalékkal nő a szakdolgozók bére
Az egészségügyi szakdolgozók esetében - a 2016-ban indult többlépcsős béremelés részeként - 2019 novemberétől további 8 százalékos emelésre kerül sor. Az államtitkár elmondta azt is, a költségvetés fedezetet nyújt valamennyi, a korábbi években megvalósult béremelési intézkedés továbbviteléhez is.
http://weborvos.hu/egeszsegpolitika/megerositettek-jovore-8-szazalekkal-no-a-szakdolgozok-bere-246936

Bővebben...:

07.22.

Kevesebb pénzt küldene Magyarországra az Európai Bizottság. Megvágnák
Jelentősen csökkentené a Magyarországra jutó uniós forrásokat a következő hétéves költségvetési ciklusban az Európai Bizottság. Ráadásul ez a pénz is veszélybe kerülhet, ha a kormány nem tesz valamit a korrupció ellen.
http://magyarnarancs.hu/belpol/megvagnak-111913

Bővebben...:

07.21.

Brutális elvonás: megszűnhet a rendőrök túlóradíja, tömeges leszerelés várható
A B1 blognak névtelenül nyilatkozó rendőrök szerint lefeleződhet az utcán lévő rendőr állomány, miután megszűnik a rendőrök túlóra-pénze.
https://b1.blog.hu/2018/07/19/brutalis_elvonas_megszunhet_a_rendorok_tuloradija_tomeges_leszereles_varhato
https://zoom.hu/hir/2018/07/20/eltunnek-a-rendorjarorok-az-utcakrol-ha-megszunik-a-fizetett-tulora/
https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/14924-bardos-judit-lassan-semmi-visszatarto-ereje-nem-lesz-a-rendorsegnek

Bővebben...:

07.20.

Sokadszorra lóg a levegőben a közszféra drasztikus leépítésének lehetősége.
A versenyszféra most épp a hivatalnokokban látja a munkaerőhiány orvosságát, és nyilván a kormány is szívesen csökkentene kiadásokat, mert azok minden erőfeszítés ellenére folyamatosan csak nőnek az állam méretével együtt. A közszférában dolgozók szerint viszont a fejétől bűzlik a hal, a közigazgatás teteje az állami cégekkel együtt egyre csak burjánzik, míg a valódi közszolgáltatásokban dolgozókból valójában hiány van.
https://index.hu/gazdasag/2018/07/19/kozszfera_leepites_munkaerohiany_burokraciacsokkentes/

Bővebben...:

07.19.

Küzdelemre készülnek a nyugdíjfolyósítónál
Átverte a kormány az Államkincstár dolgozóit az 50 százalékos fizetésemelés ígéretével, jó, ha jövőre emelkedik a bérük. A szakemberek menekülnek vagy szakszervezetet alapítanak.
http://nepszava.hu/3001910_kuzdelemre-keszulnek-a-nyugdijfolyositonal

Bővebben...:

 


A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.
További információk

 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában